Glutenfri, äggfri & laktosfri makaronilåda med tomat och mozarella.
INGREDIENSER: (ca 4 port)
4 dl makaroner (glutenfria)
1 tomat
1-2 påsar mozarella (funkar för mig som är laktosintolerant)
300 gr falukorv (eller skinka)
en halv lök
1 vitlök
salt och peppar (går även bra att ha i andra kryddor eller örter som du gillar)
en skvätt matgrädde (laktosfri)
SÅHÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaronerna i en kastrull tills de är klara och häll av vattnet.
Stek (under tiden makaronerna kokar) falukorv (i bitar) samt hackad lök lite lätt i stekpanna.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Häll ner makaronerna, stekta korven och löken i en ugnsform.
Blanda i krossad (eller småhackad) vitlök. Rör om allting så det fördelas jämt i formen.
Lägg skivad tomat ovanpå, häll på en skvätt grädde (ca 0,5 dl) och toppa med skivad mozarella. (eller vilken ost du nu vill ha på). Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 7-8 min eller tills osten smält och fått gyllenbrun färg.
Servera med god sallad. Ett bra tips är att ha i frukt i salladen så man får i sig det dagliga behovet av frukt och grönt. Jag brukar ha i äppelbitar eller melonbitar. Mumsigt värre!
VIOLA!

Glutenfri, äggfri & laktosfri makaronilåda med tomat och mozarella.
4 dl makaroner (glutenfria)
1 tomat
1-2 påsar mozarella (funkar för mig som är laktosintolerant)
300 gr falukorv (eller skinka)
en halv lök
1 vitlök
salt och peppar (går även bra att ha i andra kryddor eller örter som du gillar)
en skvätt matgrädde (laktosfri)
SÅHÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaronerna i en kastrull tills de är klara och häll av vattnet.
Stek (under tiden makaronerna kokar) falukorv (i bitar) samt hackad lök lite lätt i stekpanna.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Häll ner makaronerna, stekta korven och löken i en ugnsform.
Blanda i krossad (eller småhackad) vitlök. Rör om allting så det fördelas jämt i formen.
Lägg skivad tomat ovanpå, häll på en skvätt grädde (ca 0,5 dl) och toppa med skivad mozarella. (eller vilken ost du nu vill ha på). Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 7-8 min eller tills osten smält och fått gyllenbrun färg.
Servera med god sallad. Ett bra tips är att ha i frukt i salladen så man får i sig det dagliga behovet av frukt och grönt. Jag brukar ha i äppelbitar eller melonbitar. Mumsigt värre!
VIOLA!

Glutenfri, äggfri & laktosfri makaronilåda med tomat och mozarella.
Kommentarer
Trackback