smulpaj för gluten och laktosintoleranta
Igårkväll hade jag och älskling mys. Vi använde ansiktsmask och det var jätteskönt när han masserade in masken i ansiktet. Jag tror han också tyckte om det för han sa att ansiktet kändes väldigt lent och fint efteråt :) Vi såg lite på tv, åt hallon/blåbärs/björnbärspaj med vaniljsås och godis. Satt under fleecefläd och hade det väldigt mys. Jag är lycklig med min Johnny. Idag sa han att jag var hans livs kärlek *ler sönder mitt ansikte* :)
Anyway. slänger jag upp recept på bärpaj. =)

SMULPAJ med hallon, blåbär och björnbär
100 gram margarin (laktosfritt, jag är laktosintolerant)
2,5 dl mjöl (jag hade glutenfritt, eftersom jag är glutenallergiker)
0,5 dl strösocker
Valfria bär. Jag hade en halv ask frusna björnbär och en hel ask frusna hallon/blåbär, men man kan välja skivade äpplen eller rabarber.
1 påse Snabbmarsánsås + 3 dl laktosfri mjölk .
(finns även att köpa färdig vaniljsås som är laktosfri, iMAT)
SÅHÄR GÖR DU:
Lägg bären i en ungsäker form.
Häll ner smöret, mjölet och sockret i en bunke och knåda ihop tills degen känns "smulig". Du kan lägga till mer mjöl eller socker om du känner för det, så "degen" känns smuligare. Degen ska liksom kännas smulig, grynig, kornig. Då är den klar. Tar bara några minuter.
Lägg sedan smuldegen över bären jämt fördelat och sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 15 min. (Rabarberpaj tar längre tid, den ska stå inne 40 min.) Jag brukar köra tills smuldegen fått lite gyllenbrun färg. Ugnarna varierar också så det är säkrast att ha lite koll på pajen.
Servera med vaniljsås.
1 påse snabbmarsan vispas ihop med 3 dl kall mjölk och låt den stå en stund i kylskåpet före servering.
Viola !
Anyway. slänger jag upp recept på bärpaj. =)

SMULPAJ med hallon, blåbär och björnbär
100 gram margarin (laktosfritt, jag är laktosintolerant)
2,5 dl mjöl (jag hade glutenfritt, eftersom jag är glutenallergiker)
0,5 dl strösocker
Valfria bär. Jag hade en halv ask frusna björnbär och en hel ask frusna hallon/blåbär, men man kan välja skivade äpplen eller rabarber.
1 påse Snabbmarsánsås + 3 dl laktosfri mjölk .
(finns även att köpa färdig vaniljsås som är laktosfri, iMAT)
SÅHÄR GÖR DU:
Lägg bären i en ungsäker form.
Häll ner smöret, mjölet och sockret i en bunke och knåda ihop tills degen känns "smulig". Du kan lägga till mer mjöl eller socker om du känner för det, så "degen" känns smuligare. Degen ska liksom kännas smulig, grynig, kornig. Då är den klar. Tar bara några minuter.
Lägg sedan smuldegen över bären jämt fördelat och sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 15 min. (Rabarberpaj tar längre tid, den ska stå inne 40 min.) Jag brukar köra tills smuldegen fått lite gyllenbrun färg. Ugnarna varierar också så det är säkrast att ha lite koll på pajen.
Servera med vaniljsås.
1 påse snabbmarsan vispas ihop med 3 dl kall mjölk och låt den stå en stund i kylskåpet före servering.
Viola !
Kommentarer
Postat av: Malin
oh, jag måste lära mig baka smulpaj :D kanske lånar ditt recept om det är okej!? :)
Trackback